Хигиената на бебето е сред най-важните моменти в грижата за детето!

Ето и няколко необходими продукти, гарантиращи чистота и здраве на бебето.  


Най-необходимите продукти за почистване и къпане на бебето са:Практично решение са измиващите шампоани за коса и тяло.

Препоръчваме Ви да си набавите натурални продукти с хипоалергенна формула с неутрално pH.

Мийте косата на детето веднъж на 5-7 дни, защото по-честото измиване предизвиква зависимост и тя започва да се омазнява по-бързо.

 

Овлажняване
След като сте изкъпали бебето, трябва да хидратирате кожата му. Нанасяйте лосиони с деликатен аромат, които успокояват сухата кожа. Не пропускайте и кремовете против подсичане, тъй като те не само подхранват, но и предпазват нежната бебешка кожа от зачервявания и раздразнения.

Най-сигурният начин да се избегне подсичането на бебето е кожата да се поддържа суха. Ето защо Ви съветваме винаги да я подсушавате добре след баня (с попиване, без триене).

 

Експресна чистотаБебешките мокри кърпички са идеален начин да подарите на бебето мигновена чистота, където и да се намирате. Те са особено полезни при смяната на пелените, а също и преди и след хранене. Качествените кърпички отстраняват замърсяванията и правят кожата мека и нежна.

Изберете марки, чийто асортимент е изцяло предназначен за бебета. Само така ще сте сигурни, че кожата на Вашето бебе получава най-добрата грижа.


Източник: Ива Лалова, сп. Кенгуру