Студеното време не бива да е пречка за разходки с бебето! Преди да се отправите на пътешествие обаче, научете най-важното за бебешката количка през мразовитите дни.


Моделът на бебешка количка


Бебешката количка за всякакъв терен е най-удачният избор за зимния сезон. С подходящата количка ще можете да преодолявате заснежените и заледени улици с лекота, докато бебето се наслаждава на топлина и уют в коша за новородено или седалката на количката си. Основно предимство на бебешките колички за зимните дни са гумите:


  • олекотените големи колела с въздушни камери ще ви осигурят проходимост с бебешката количка навсякъде. Вижте видео ТУК.
  • вградените амортисьори в колелата на бебешката количка ще направят пътуването още по-комфортно за бебето. Вижте видео ТУК.


Детайлите на количката


1. Повечето бебешки колички са снабдени с важни аксесоари: дъждобран, слънчобран, чадър за количка, чанта за количка  и други. Поставката за чаша/шише, в която да поставите шишето за вода с термозащита, може да се окаже също толкова необходима.


2. Обърнете внимание на тъканите и материите на бебешката количка – те трябва да предлагат максимален комфорт на бебето, както и да се почистват лесно и удобно. В днешно време родителите разполагат с богат избор от препарати за почистване  на бебешката количка или столчето за кола.


3. Практично решение за зимна премяна на бебето, докато се вози в своята количка, е зимното чувалче  за количка. То защитава от студ и влага през най-студените дни, а освен това може да се използва и само като топла подложка за количката.
4. Погрижете се за безопасността на бебето с 5-точков обезопасителен колан. Освен него седалката на количката може да разполага с предпазен борд за допълнителна защита на бебето.
5. Проверете дали е възможно регулиране на седалката, и по-точно наклона на облегалката за гръбчето и поставката за крачета на бебето. Вижте видео ТУК.Защита на деликатната бебешка кожа


За да предпазите лицето и устните на бебето от изсушаване и напукване, винаги нанасяйте подхранващ крем за лице и хидратиращ балсам – щит срещу студ и вятър.Времето и гардеробът


Следете прогнозата и отложете излизането, ако температурите са твърде ниски, вали проливен дъжд, или има силен вятър и обилен снеговалеж. Бъдете готови за внезапни промени в атмосферните условия. Винаги носете допълнителни топла блузка, панталони, по-плътно яке, шапка, ръкавици за бебето.


За мама и татко


Гардеробът на родителите е не по-малко важен от този на бебето. Обличайте се топло, излизайте в светлата част на деня и по познати маршрути. 

Източник: Ива Лалова, сп. Кенгуру