Спомням си моето детство – нямаше телевизия и всяко приключение, което ни носеше играта навън, беше продиктувана от истории от книгите, които бяхме прочели. Днес, в съвременния свят на широко дигитализирана култура, забравяме, че книгата възпитава у нас един по-различни качества – обогатява не само нашата езикова култура, но също и развива въображението ни – нещо, което дигитализираната информация, до която имаме достъп ни предоставя, без да е необходимо да полагаме усилия.

Съвременните родители често забравяме, че детето ни се ражда със същите жизненоважни за оцеляването му инстинкти, с които сме се родили и ние. И преди да му представим дигитализираното съдържание, което е достъпно отвсякъде, по всяко време и вероятно завинаги, е добре да го докоснем до духовния свят на книгата.

И тъй като има безброй статии защо е важно да четем на децата си, днес няма да ги преповтаряме, а ще ви представим един съвременен начин да привлечем вниманието на детето към детската приказка. Препоръчваме ви преди да пуснете приказката на вашето дете, да я изслушате вие. Да разкажете няколко пъти приказката вие, за да може детето да чуе историята от вас. След това, с  наличните ви играчки да направите и визуална стимулация докато разказвате същата приказва на вашето дете и едва след като той познава всички герои и историята от мама, да му пуснете самата приказка.

Приятно гледане!


✔ Приказка за добро утро

Ще успее ли лисичето Кристофър да открие нови приятели по широкия свят на Tiny Love? 


✔ Приказки в банята

Насладете се на забавните приключения в банята с малките рачета на Playgro.


Приказките са създадени и разказани от Нина Йорданова, логопед, специалист по ранно детско развитие и основател на център "Пумпелина".