Какви са правилата за безопасно хранене на бебето?

Не всички майки имат възможността сами да направят своя личен избор по какъв начин да хранят бебето си. Обикновено медицински причини са в основата на избора на майката да храни детето с шише. Макар че по-често майките, използващи мляко за кърмачета, употребяват шише, то не е изключено и жени, имащи собствена кърма, да прибягват до този начин на хранене. В тези случаи трябва да сте наясно какви правила за хранене трябва да спазвате, за да бъде то безопасно. За да се чувствате спокойни и подготвени в този процес гледайте безплатната онлайн лекция на предаването Правила за безопасно хранене с кърма и мляко, организирана от Списание Кенгуру. На въпросите ви ще отговори Д-р Ирина Владимирова, специалист по хранене и диететика. 

От тази лекция ще научите:

  • Защо са необходими правила за кърмене и хранене с мляко?
  • Къде се крият рисковете от неспазването на тези правила?
  • На какво да обърнем особено внимание при кърмене?
  • Какви са критериите за безопасност на състава и храненето с млека за кърмачета?
  • Каква хигиена трябва да спазваме при кърмене, съхранение на кърмата и при приготвянето на млякото за бебето?

Допълнителна тема: Хранене на новороденото с Tommee Tippee, представена от Теодора Артинова, старша акушерка на родилно отделение при ПСАГБАЛ Света София.

Кога? 06.06.2023 г., вторник от 14 ч.
Къде? Вижте събитието ТУК.

Ще има и томбола с НАГРАДА: Шише за хранене Tommee Tippee Closer to Nature Easi Vent, 150мл, 0м+


Tommee Tippee Closer to Nature Easi Vent е с лесен за засукване биберон. Обичан от майките и бебетата, наподобяващ гърдата, се усеща по-подобен на кожата и имитира естественото огъване и движение на майчината гърда за удобно хранене. 95% от майките съобщават, че бебето им е приело мекия силиконов биберон с усещане за кожа и биха го препоръчали на другите.

Последвайте профилите ни във Facebook и Instagram за още полезна информация за предстоящи онлайн събития, актуални промоции и продукти за мама и бебе.