Всички аспекти на кърменето и изцеждането, обяснени от Елена Василева.

Обичайно, за едно успешно кърмене, е нужно една майка, едно добре сучещо бебе в ръцете й, подкрепата на близките и нищо друго. И въпреки че е напълно естествено, кърмата не винаги идва в изобилие от самото начало. Знаете, че тялото ви е създадено за кърмене, но би било добре, ако някой просто сподели всички основни неща. На помощ идва Елена Василева, акушерка, основател на Училище за родители МА-МА. Тя ще се фокусира върху темата за Кърменето и изцеждането, защото кърмата не е просто най-добрата храна за бебето, тя е физиологична норма и ползите са неоспорими. Елена ще обърне особено внимание и на всички аспекти на изцеждането. Във всеки списък „какво да приготвите за родилния дом“ присъства и помпата за кърма. Това създава впечатлението, че изцеждането на гърдите е задължителна част от кърменето. Често чуваните в родилния дом съвети за доизцеждане след всяко кърмене още повече подсилват това внушение. Дали изцеждането действително е необходимо във всяка ситуация?

И ако все още не сте убедени в ползите от кърменето...

  • Кърмата не е просто най-добрата храна за бебето, тя е физиологична норма.
  • Кърменето предпазва детето от заболявания не само през първата година, но и през целия му живот. Кърменето намалява риска от развитие на алергии, затлъстяване и диабет.
  • Кърмата съдържа DHA (докозахексаенова киселина), която подпомага развитието на мозъка на бебето.
  • При жените, които са кърмили, рискът от развитие на рак на гърдите, рак на яйчниците или остеопороза е по-малък.
  • Кърменето спестява пари.
  • Кърменето помага за опазването на околната среда, тъй като намалява генерирането на отпадъци от опаковки и пластмасови шишета.

Включете в безплатната онлайн лекция на Списание Кенгуру: Кърмене и изцеждане, която ще ви подготви за всичко важно, което трябва да знаете.

Кога? 11.05.2023 г. от 14 ч.
Къде? Вижте събитието ТУК.

Ще има и награда: Тренировъчно шише за преход към чаша Philips AVENT Natural.


Улеснява прехода към пиене от чаша за бебето. Бебешкото шише за приучаване Philips AVENT Natural помага на бебето ви да премине лесно към първата си чашка. С меките дръжки, бебето ще може да държи шишето само, докато пие от познатия биберон.

Последвайте профилите ни във Facebook и Instagram за още полезна информация за предстоящи онлайн събития, актуални промоции и продукти за мама и бебе.