Защо е важно да четем и разказваме приказки на детето?

Джаки Кенеди Онасис го е обобщила в едно изречение: Има множество малки начини да разширите света на детето си. Любовта към книгите е най-добрият от тях. Факт! Четенето на приказки помага на децата да развиват своето въображение, да мечтаят и да растат щастливи. Учи ги на морални ценности като добро и лошо и развива езиковите им умения. Затова е важно родителите да отделят време за книжки, за да възпитат любов към четенето в децата си. Приказки помагат на мъничетата да се справят с различни ситуации. Черпейки опит и вдъхновение от своя любим герой, те с лекота преодоляват ежедневните предизвикателства в игрите и общуването с приятели.
Научете как да възпитате четящи хора от поредния епизод на предаването ПЪРВИ СТЪПКИ, посветен на първите книжки. В него Нина Йорданова, логопед, специалист по ранно детско развитие, основател на център Пумпелина, ще ви въведе в света на знанието и ще даде конкретни насоки, свързани с четенето.

  • Откога да започнете да четете на бебето?
  • Как да четете?
  • От какво да се водите при избора на първите книжки?

Кога? 06.10.2022 г. от 14 ч.
Къде? Вижте събитието ТУК.

Ще има и подарък: Малки умничета Where do i travel book meadow days Tiny Love.Меките текстилни книжки грабват вниманието на вашия мъник и стимулират неговото развитие. Специално създадени за всички малки пътешественици!

Последвайте профилите ни във Facebook и Instagram за още полезна информация за предстоящи онлайн събития, актуални промоции и продукти за мама и бебе.